Oila a’zolaringiz uchun to‘yimli va foydali taom pishiring.
Kerakli mahsulotlar:
- No‘xat — 70 gr;
- Yashil va jigarrang yasmiq — 100 gr;
- Ezilgan pomidor — 900 gr;
- Piyoz — 1 dona;
- Selderey, petrushka;
- Mol yoki qo‘y go‘shti — 225 gr;
- Kashnich;
- O‘simlik yog‘i — 3 osh qoshiq;
- Tuz, murch, dolchin, zarchava, zanjabil;
- Tomat pastasi — 3 osh qoshiq;
- Guruch — 125 gr;
- Limon — 1 dona.
- No‘xatni 8 soatga suvga ivitib qo‘ying.
- Pomidorni mayda to‘g‘rang.
- Piyozni qirg‘ichdan chiqaring.
- Ko‘katlarni maydalang.
- Go‘shtni o‘rtacha kattalikda to‘g‘rang.
- Qizigan yog‘da go‘shtni 7-10 daqiqa davomida qovurib oling.
- No‘xat, pomidor, piyoz, tuz va ziravorlar qo‘shing.
- Ustidan 700 ml suv solib, qaynatib oling.
- Olovni pasaytiring va qopqog‘ini yopib, 50-60 daqiqa qaynating.
- Sho‘rvaga yasmiq va ko‘katlar soling.
- Tomat pastasiga 250 ml suv qo‘shib, qozonga soling (1 soat qaynashi kerak).
- Guruch soling va 30 daqiqa qaynating.
- Unni 400-500 ml suvga aralashtiring (10 daqiqa qaynasin).
- Taom ustiga limon bo‘lagi va barra ko‘katlar solib, dasturxonga torting.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)