Mazali bo‘g‘irsoqlarni dasturxonga tortish uchun bor-yo‘g‘i 30 daqiqa kifoya.
Kerakli mahsulotlar:
- un − 400 gramm;
- sariyog‘ − 50 gramm;
- suv − 150+100 gramm;
- achitqi − 1 choy qoshiq;
- shakar − 1 choy qoshiq;
- tuz − 0,5 choy qoshiq.
- Avval opara tayyorlab olinadi. 150 gramm suvga 1 choy qoshiq achitqi va 1,5 choy qoshiq shakar solib aralashtiriladi. Yuzasida ko‘pik paydo bo‘lguncha 5-7 daqiqaga qoldiriladi.
- Sariyog‘ eritib olinadi. Un, tuz va opara eritilgan sariyog‘ bilan aralashtirilib, yumshoq xamir qoriladi.
- Xamir ko‘pchib chiqishi uchun 1 soat davomida iliq joyga qo‘yiladi.
- So‘ngra 0,5 millimetr qalinlikda yoyiladi va diametrni 4,5 santimetr bo‘lgan doirachalar kesib olinadi. Yoki tomonlari 4,4 santimetr to‘rtburchak shaklida ham kesib olsa bo‘ladi.
- Qovurish uchun o‘simlik yog‘i qizdiriladi. Bo‘g‘irsoqlarning ikki tomoni qizarib pishguncha qovuriladi. Bu holatda yog‘ juda yaxshi qizigan bo‘lishi kerak. Aks holda bo‘g‘irsoqlar yog‘ni shimib oladi va mazasi kutilganidek chiqmaydi.
- Bo‘g‘irsoqlar pishgach, yog‘ini shimdirish uchun qog‘oz salfetka ustiga yoyib chiqiladi.
- Qozoqcha bo‘g‘irsoqlarni ta’bga ko‘ra bezatib, dasturxonga tortish mumkin.
Mavzuga doir:
- Lavash xamiridan karamli pirojka pishiramiz
- Mazali va qarsildoq qush tili retsepti
- Klassik taom: kartoshkali pirojki retsepti
- Ta’midan ham nomi ajoyib: “dangasa” chuchvara tayyorlaymiz
- 15 daqiqa ichida makarondan chipslar tayyorlaymiz
- Ajoyib ta’mga ega tatarcha echpochmak yeguligini tayyorlaymiz
- Bor-yo‘g‘i to‘rtta mahsulot ketadigan go‘shtli maffinlar tayyorlab ko‘ring
Izoh (0)