“Daryo”ni Telegram’da o‘qing! Join!
18:59, 30.09.2020 10414

Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring

“Timbal” italyan oshxonasining eng mazali taomlaridan biri hisoblanadi. Har kuni bir-biriga o‘xshash taom tayyorlashdan zerikkanlar uchun mazkur retsept ayni muddao.

Foto: Food Network

Kerakli mahsulotlar:

  • Uzun makaron — 500 gr
  • Qiyma — 600 gr
  • Pomidor — 2 dona
  • Piyoz — 1 dona
  • Tuxum — 1 dona
  • Qo‘ziqorin — 5-7 dona
  • Ko‘katlar ta’bga ko‘ra
  • O‘simlik yog‘i ta’bga ko‘ra
  • Tuz, murch ta’bga ko‘ra

Tayyorlanish jarayoni.

  • Makaronni tuzli suvda pishirib oling.
  • Pomidorni o‘simlik yog‘i solingan tovada qovurib oling, piyoz qo‘shing va qovurishda davom eting.
  • Qiyma va tuxum qo‘shib aralashtiring.
  • Ko‘katlarni soling, tuz va murch seping.
  • Chuqur va keng idish chetlariga yopishib qolmasligi uchun yog‘ surting.
  • Makaronlarni spiralsimon qilib idish chetlari bo‘ylab, ustma-ust aylantirib chiqing.
  • “Nachinka” va qo‘ziqorinlarni soling, makaronning qolgan qismini yana qopqoq shaklida aylantirib chiqing.
  • Yog‘ surtilgan qandolat qog‘ozi bilan idish ustini yopib, 220 daraja qizigan pechda 60 daqiqa davomida pishirib oling.

Yoqimli ishtaha!

Izoh qoldirishdan avval, qoidalar bilan tanishib oling: http://dy.uz/QbkeZ