Menemen turk oshxonasining mashhur nonushtalaridan biri hisoblanadi. Omletning bu turi nonushtalar qiroli deb ataladi.

Foto: Getty Images

Menemen tayyorlash uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

  • Pomidor – 400 gr
  • Piyoz – 100 gr
  • Bulg‘ori qalampiri – 100 gr
  • Tuxum – 3 ta
  • Zaytun yog‘i – 2 osh qoshiq
  • Tomat pastasi – 0,5-1 osh qoshiq
  • Ko‘katlar
  • Tuz

Tayyorlash jarayoni:

  • Barcha sabzavotlarni tozalab, to‘rtburchak shaklda to‘g‘rang.
  • O‘rtacha olovda qizigan tovaga zaytun moyini soling.
  • Piyozni tovaga solib, taxminan, 5-7 daqiqa davomida tillarang bo‘lguncha qovuring.
  • Piyozdan keyin bulg‘ori qalampirini qo‘shib, yumshoq bo‘lgunicha qovuring.
  • Qovurilgan piyoz va bulg‘ori qalampirga to‘g‘ralgan pomidorni qo‘shing.
  • Sabzavotlarga tomat pastasi qo‘shib aralashtiring va tova qopqog‘ini 8-10 daqiqaga yoping.
  • Tuxumni alohida idishga chaqib, sanchqi bilan atala holiga keltiring.
  • Tovadagi sabzavotlar ustiga tuxumni qo‘shib, 5-10 soniya aralashtiring va 1-2 daqiqa qovuring.
  • Keyin olovni o‘chirib tova qopqog‘ini 1-2 daqiqaga yopib qo‘ying.

Eslatma: Olovni o‘chirishdan avval tuxum qotmagan va biroz suyuq holatda bo‘lishi muhim.

Issiq non va barra ko‘katlar qo‘shib, tayyor nonushtani dasturxonga torting. Yoqimli ishtaha!