“Daryo”ni Telegram’da o‘qing! Join!
12:54, 21.08.2020 6621

Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring

Vengriyada sevib iste’mol qilinadigan taomni siz o‘z uyingizda bor mahsulotlardan tayyorlashingiz mumkin. Uning xushbo‘y ifori dimog‘ingizda, ta’mi esa og‘zingizda qolishi aniq.

Foto: Russian Food

Kerakli mahsulotlar:

  • Bulg‘or qalampiri — 2 dona
  • Pomidor — 2 dona
  • Piyoz — 1 dona
  • Sarimsoq piyoz
  • Smetana — 200 gr
  • Un — 1 osh qoshiq
  • Petrushka
  • O‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq
  • Tuz, murch ta’bga ko‘ra

Tayyorlanish jarayoni:

  • Mayda to‘g‘ralgan piyozni o‘simlik yog‘i solingan tovaga solib qovuring.
  • To‘g‘ralgan bulg‘or qalampirini ham piyozga solib aralashtiring, ustidan 50 ml suv solib 5-7 daqiqa pishiring.
  • Tovaga “kubik” shaklida to‘g‘ralgan qovoqchani soling, tuz va murch seping.
  • Pomidor qo‘shing va aralashtiring.
  • Smetanaga suv va un qo‘shib aralashtiring va tovaga soling.
  • Barcha mahsulotlar ustidan ko‘kat va sarimsoqni mayda to‘g​‘rab soling.

Taom tayyor, yoqimli ishtaha!

Izoh qoldirishdan avval, qoidalar bilan tanishib oling: http://dy.uz/QbkeZ