Avstraliyada shirinliklar an’anaviy tarzda murabbo bilan tayyorlanadi. Bu kabi mazali pechenyelar so‘ngra bayramga sovg‘a sifatida taqdim etiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- shakar upasi — 130 gramm;
- sariyog‘ — 220 gramm;
- tuxum sarig‘i — 1 dona;
- vanilin — 1 choy qoshiq;
- un — 350 gramm;
- murabbo — 220 gramm;
- tuz.
- shakar upasi bilan sariyog‘ mikserda aralashtiriladi;
- ustidan tuxum sarig‘i va vanilin qo‘shiladi hamda aralashtirishda davom etiladi. Un va tuz qo‘shilgach yumshoq xamir tayyorlanadi;
- xamir teng ikkiga bo‘linadi va 20—30 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi;
- xamirning ikkala qismi o‘rtacha qalinlikda yoyilib, yarmi dumaloq qoliplar yordamida bo‘laklarga bo‘linadi. Qolgani esa yurakcha shakli bor bo‘lgan qolip bilan bo‘laklarga bo‘linadi;
- dumaloq xamir ustiga yurakchali xamir terib chiqiladi;
- shirinliklar qolip ustiga qo‘yiladi va qizdirilgan pechda 10—12 daqiqa pishiriladi. So‘ngra sovitishga qo‘yiladi;
- yurakchalar ichi murabbo bilan to‘ldiriladi.
Mavzuga doir:
- Olchali qiyom qo‘shib tayyorlanadigan tvorogli shirinlik retsepti
- Klassik chizkeyk tayyorlab ko‘ring
- Shokolad va tvorogdan ajoyib ta’mga ega pirog tayyorlab ko‘ring
- Pechda pishirish shart emas: atigi 4 mahsulot bilan shokoladli chizkeyk tayyorlab ko‘ring
- Desert uchun antiqa “profitroli” shirinligini tayyorlaymiz
Izoh (0)