Bugun,

  • USD 11095.31
  • RUB 173.84
  • EUR 10772.44

Navro‘z go‘ja ko‘klam bayrami — Navro‘zda tayyorlanadigan milliy taom hisoblandi. E’tiborli jihati shundaki, taom 7 turdagi mahsulotdan tayyorlanadi. Ushbu vitaminlarga boy taom erta bahorda organizmni tetiklashtiruvchi xususiyatga egaligi bilan ajralib turadi.

Foto: Hi-chef

Foto: Hi-chef
Kerakli mahsulotlar:
  • mol go‘shtidan bulyon — 2,2 l;
  • piyoz — 2 dona;
  • perlovka — 100 gr;
  • kesilgan ugra —60 gr;
  • makkajo‘xori — 200 gr;
  • qaynatilgan go‘sht — 400 gr;
  • tuz;
  • qalampir;
  • kefir yoki ayron.
Tayyorlanish jarayoni:
  • mol go‘shti va piyoz qaynatilib, bulyon tayyorlanadi;
  • bulyon tayyor bo‘lguncha, perlovka ivitib olinadi;
  • bulyondan go‘sht va piyoz suzib olinib, tuz, qalampir va perlovka solinadi;
  • so‘ngra kesilgan ugra va jo‘xori qo‘shib qaynatiladi;
  • qaynatilgan mol go‘shti bo‘laklarga bo‘linib, u ham bulyonga solinadi;
  • dasturxonga tortishdan avval ayron yoki qurut qo‘shiladi. Agar ular bo‘lmasa, kefirdan foydalanish mumkin.
Yoqimli ishtaha!

Izoh
Asosiy yangiliklar
Mahalliy
O‘tgan yili birja bozorlarimiz rekord darajada o‘sdi — Respublika valyuta birjasi
Mahalliy
Andijonda kredit mablag‘larini o‘zlashtirgan rahbarlarga jinoyat ishi qo‘zg‘atildi
Iqtisodiyot
“Rossiyaga qarshi eng yaxshi strategik javob”: Ukraina farmatsevtika kompaniyasi O‘zbekistondagi “Reka-Med”ni sotib oldi