Navro‘z go‘ja ko‘klam bayrami — Navro‘zda tayyorlanadigan milliy taom hisoblandi. E’tiborli jihati shundaki, taom 7 turdagi mahsulotdan tayyorlanadi. Ushbu vitaminlarga boy taom erta bahorda organizmni tetiklashtiruvchi xususiyatga egaligi bilan ajralib turadi.
Kerakli mahsulotlar:- mol go‘shtidan bulyon — 2,2 l;
- piyoz — 2 dona;
- perlovka — 100 gr;
- kesilgan ugra —60 gr;
- makkajo‘xori — 200 gr;
- qaynatilgan go‘sht — 400 gr;
- tuz;
- qalampir;
- kefir yoki ayron.
- mol go‘shti va piyoz qaynatilib, bulyon tayyorlanadi;
- bulyon tayyor bo‘lguncha, perlovka ivitib olinadi;
- bulyondan go‘sht va piyoz suzib olinib, tuz, qalampir va perlovka solinadi;
- so‘ngra kesilgan ugra va jo‘xori qo‘shib qaynatiladi;
- qaynatilgan mol go‘shti bo‘laklarga bo‘linib, u ham bulyonga solinadi;
- dasturxonga tortishdan avval ayron yoki qurut qo‘shiladi. Agar ular bo‘lmasa, kefirdan foydalanish mumkin.
Izoh (0)