“Daryo”ni Telegram’da o‘qing! Join!
12:33, 22.08.2020 16943

Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring

Ozarbayjon oshxonasiga mansub bo‘lgan dovg‘a yengil hazm bo‘ladi. Qatiq va ko‘katlar jamlanmasi salomatligingiz uchun koni foyda.

Foto: Russian Food

Kerakli mahsulotlar:

  • Qatiq — 1 l
  • Guruch — 4 osh qoshiq
  • Ko‘k piyoz — 50 gr
  • Yalpiz — 10 gr
  • Rayhon — 10 gr
  • Tuxum — 1 dona
  • Suv — 1, 2 l
  • Un — 1 osh qoshiq
  • Tuz — ta’bga ko‘ra
  • Shivit, petrushka, kinza — ta’bga ko‘ra

Tayyorlanish jarayoni:

  • Ko‘katlarni maydalang.
  • Idishga solingan qatiqqa, tuxum va un qo‘shib aralashtiring.
  • Sovuq suv va tuz qo‘shing.
  • O‘rtacha olovga qo‘ying va qaynab ketishiga qo‘ymasdan, yaxshilab aralashtirib turing.
  • Pishgan guruch va ko‘katlarni qo‘shing va yaxshilab aralashtiring.

Yoqimli ishtaha!

Izoh qoldirishdan avval, qoidalar bilan tanishib oling: http://dy.uz/QbkeZ