Mazali va to‘yimli bo‘lgan pirojkilar bilan nafaqat nonushta, tushlik, balki bayram dasturxonini ham bezash mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- sut — 240 ml;
- shakar — 1 osh qoshiq;
- xamirturush — 1,5 osh qoshiq;
- un — 360 g;
- tuz — 1 choy qoshiq;
- o‘simlik yog‘i — 110 ml;
- muzlatilgan yoki barra ismaloq — 550 gr;
- piyoz — 1 dona;
- pomidor — 1 dona;
- murch va boshqa ziravorlar;
- limon — 1 dona;
- tuxum — 1 dona.
- 150 ml ilitilgan sutga shakar, xamirturush qo‘shib aralashtiring, 10 daqiqaga qoldiring.
- Unning yarmini va tuz qo‘shib mikserda aralashtiring.
- Aralashtirishdan to‘xtamay, 80 ml yog‘ va sutning qolgan qismini qo‘shing.
- Oz-ozdan un qo‘shib xamir qoring, dumaloq shaklga keltirib, ustini salfetka bilan yopib qo‘ying.
- Diametri 5 sm bo‘lgan zuvalalarga bo‘lib chiqing.
- Maydalangan piyoz va pomidorga ismaloq, yog‘, tuz hamda boshqa ziravorlar qo‘shib aralashtiring.
- Limon sharbatini aralashmaga qo‘shing.
- Yoyilgan xamirga ikki osh qoshiqdan nachinka solib chiqing.
- Xamir chetlarini birlashtiring (somsa shaklida tugib chiqing).
- Ustidan tuxum surtib, 400 daraja qizigan pechda 12 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)