Mazkur sho‘rva retseptlari vitaminlarga boyligi bilan birga, yengil hazm bo‘lishi bilan ham taomnomangizdan joy olishga arziydi.
Qovoqli sho‘rva
Kerakli mahsulotlar:
- tovuq file — 500 gramm;
- qovoq— 200 gramm;
- qaymoq — 200 ml;
- kartoshka — 2 dona;
- kinza;
- tuz va ziravorlar.
- Kartoshka va qovoqni tozalab, o‘rtacha kattalikdagi kub shaklida, kinzani esa mayda qilib to‘g‘rang.
- Tovuq fileni bo‘laklarga bo‘ling.
- Qizigan tovada fileni 5 daqiqa davomida qovuring. Tuz, ziravorlar sepib, yana 3 daqiqa pishiring.
- Qovurilgan fileni qozonga solib, ustidan 1 litr qaynagan suv quyib, 10 daqiqa qaynating.
- Qozonga kartoshka, qovoqni solib, pishiring. So‘ngra qaymoq solib, yana 5-10 daqiqa qaynating
- Tayyor sho‘rvani idishlarga quyib, kinza bilan bezating.
Kerakli mahsulotlar:
- rangli karam — 500 gramm;
- kartoshka — 1 ta;
- yog‘siz sut — 300 ml;
- bulyon — 700 ml;
- chedder pishlog‘i — 50 gramm;
- sariyog‘ — 25 gramm;
- tuz, murch.
- Piyozni mayda, kartoshka va pishloqni kub shaklida to‘g‘rang.
- Piyozni 10 daqiqa qovurib oling. Rangli karam, kartoshkani ham solib, yaxshilab aralashtiring So‘ngra sut, bulyon, tuz, zuravorlar solib qaynating.
- 25 daqiqadan so‘ng, pishgan mahsulotlarni qozondan olib, blenderda ezing. Yana qaytadan qozonga solib, tuzini rostlang.
- Taomni dasturxonga kub shaklida to‘g‘ralgan chedder pishlog‘i, murch, quritilgan non bo‘laklari bilan torting.
Kerakli mahsulotlar:
- ravioli — 1 qadoq;
- konservalangan loviya — 200 gramm;
- piyoz — 1 dona;
- pomidor — 1 dona;
- sabzi — 1 dona;
- bulyon — 1 litr;
- rayhon bargi — 7 dona;
- tuz va ziravorlar
- Tuz solingan suvda raviolini pishirib oling. Pishgan raviolini chovli bilan suzib olib, zaytun yog‘i bilan yog‘lang.
- Avvaldan qovurilgan piyoz, sabzi va pomidorni qaynab turgan bulyonga soling.
- 5 daqiqadan so‘ng, qozonga loviyani solib, tuzini rostlang va yana 5 daqiqa qaynating.
- Idishlarga sho‘rvani quyib, ustiga ravioli soling va rayhon bargi bilan bezang.
Kerakli mahsulotlar:
- butun tovuq — 1 dona;
- sarimsoq — 2 bo‘lak;
- sabzi — 1 dona;
- sholg‘om — 1 dona;
- kartoshka — 1 dona;
- pasternak (shirin ildizli xushbo‘y o‘t) — 1 dona;
- tayyor lapsha;
- lavr yaprog‘i — 2 ta;
- jambil;
- selderey;
- petrushka;
- tuz va ziravorlar.
- Qozonga tovuq va sabzavotlarni solib, sovuq suv quying. Qaynab chiqqach, sho‘rva betidagi ko‘pikni olib tashlang. Lavr yaprog‘i, selderey, jambil, sarimsoq va murch solib, past olovda 2-3 soat qaynating. Pishishiga yaqin tuz soling.
- Pishgan tovuq go‘shtini bulyondan olib, bo‘laklarga bo‘ling.
- Sabzavot va ko‘katlarni suvdan suzib oling.
- Qozondagi bulyonga lapsha solib, 3-4 daqiqa qaynating.
- Dasturxonga tortishdan avval idishlarga tovuq go‘shtidan solib, ustidan lapshali sho‘rvani quying.
Kerakli mahsulotlar:
- no‘xat — 500 gramm;
- bulyon — 850 ml;
- kartoshka — 1 ta;
- piyoz — 2 ta'
- yalpiz — 1 bog‘
- sariyog‘ — 2 osh qoshiq;
- limon sharbati — 3 osh qoshiq;
- tuz, ziravorlar.
- Qozonda mayda to‘g‘ralgan piyozni tillarangga kirguncha qovurib oling.
- Qozonga to‘rtburchak to‘g‘ralgan kartoshka, yashil no‘xat, tuz, murch solib, ustidan bulyonni quying. Sabzavotlar pishguncha qaynating.
- Sho‘rva pishgach, yalpiz, limon sharbati qo‘shing. Blenderda pishgan sabzavotlarni maydalab oling. Dasturxonga tortishdan avval sho‘rva yuziga 1 qoshiq smetana solish mumkin.
Izoh (0)