• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12965.34
    • RUB161.34
    • EUR14525.07
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +28°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Taomnomani yangilaymiz: makarondan 5 xil antiqa taom retsepti

    Har bir uy bekasining taomnomasida makaron uchun alohida joy ajratilgan. Makarondan taom tayyorlash oson, ammo ularni har doim qaynatib yoki qovurish me’daga tegishi mumkin. Agarda makaronlarni o‘zgacha uslubda pishirib, dasturxonga tortsangiz, oila a’zolaringiz bunday taomlarni tayyorlab berishingizni qayta va qayta so‘rashadi.

    Shirin zapekanka

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • qaynatilgan vermishel — 300 gramm;
    • tuxum — 2 dona;
    • shakar — 2 osh qoshiq;
    • sariyog‘ — 30 gramm;
    • meva bo‘laklari (olma, nok, banan) yoki quruq mevalar (mayiz, olxo‘ri)
    Tayyorlanish jarayoni:
    • vermishelni mevalar bilan arashtiring;
    • tuxum va shakarni ko‘pirtiring va vermishelli massaga qo‘shing;
    • qolipni yog‘lab, massani quying;
    • pechda 20 daqiqa davomida pishiring.
    Go‘shti zapekanka

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • go‘shtli qiyma — 500 gramm;
    • sabzi — 1 dona;
    • piyoz — 1 dona;
    • makaron — 400 gramm;
    • sarimsoq — 2 bo‘lak;
    • tuxum — 1 dona;
    • qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq — 100 gramm;
    • zaytun yog‘i — 100 gramm;
    • petrushka — 1 bog‘;
    • tuz, ziravorlar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • sabzini qirg‘ichdan chiqaring. Piyoz, petrushka va sarimsoqni mayda to‘g‘rang. Tovada 2 osh qoshiq yog‘ni qizdirib, sabzi va piyozni qovuring. Keyin unga sarimsoq, petrushkani qo‘shib, yaxshilab aralashtiring;
    • yarimtayyor massaga qiymani qo‘shing. Tuxum, tuz, ziravorlar solib, yaxshilab aralashtiring;
    • qaynab turgan tuzli suvda makaronni pishirib oling. Suvini to‘kib, chovlida suzib oling;
    • to‘rtburchak shakldagi qolipni yog‘lab, makaronning bir qismini, ustidan qiymaning bir qismini soling. Ustiga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping. Yana makaronning yarmini, keyin qiymani soling, pishloq seping. Eng oxirgi qavatiga qolgan makaronni va pishloqni seping. Ustini folga bilan yopib, 190 darajali pechga 20 daqiqaga qo‘ying;
    • Keyinroq folgani olib, usti qizarishi uchun yana 10 daqiqaga qoldiring.
    Makkajo‘xorili salat

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • qaynatilgan mol go‘shti — 200 gramm;
    • pomidor — 2 dona;
    • bulg‘or qalampiri — 2 dona;
    • makaron — 350 gramm;
    • konservalangan makkajo‘xori — 1 banka;
    • pishloq;
    • zaytun yog‘i;
    • uzum sirkasi;
    • tuz.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • xohlagan shakldagi makaronni qaynatib oling;
    • pomidor va bulg‘or qalampirini bo‘laklarga bo‘ling. Pishloqni qirg‘ichdan chiqarib, qaynatilgan mol go‘shtini somoncha shaklida to‘g‘rang;
    • to‘g‘ralgan masalliqlarga makkajo‘xori qo‘shib, zaytun yog‘i, uzum sirkasi soling. Tuz sepib, yaxshilab aralashtiring.
    Funchoza salati

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • funchoza — 150 gramm;
    • marinadlangan bulg‘or qalampiri — 100 gramm;
    • sabzi —1 dona;
    • bodring — 1 dona;
    • sarimsoq — 2-3 bo‘lak;
    • piyoz — 1 dona;
    • sirka — 2 choy qoshiq;
    • soya.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • funchozani idishga solib, ustidan qaynab turgan suv quying. 5-7 daqiqaga turgach, suvni to‘kib, sovuq suvga solib oling;
    • sabzavotlarni somoncha shaklida, piyoz bilan sarimsoqni mayda qilib to‘g‘rang;
    • piyoz, sabzi va sarimsoqni qovuring. Unga funchozani qo‘shib, sirka, soya soling;
    •  Yaxshilab aralashtirib, dasturxonga torting.
    Raviolili lazanya

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • pishloqli tayyor ravioli — 500 gramm;
    • rayhonli tomat pastasi — 500 ml;
    • mol go‘shti — 50 gramm;
    • beshamel sousi — 500 ml;
    • chedr yoki parmezan pishlog‘i — 50 gramm;
    • tuz, murch.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • pechni 200 daraja issiqlikda qizdiring. Mol go‘shtini mayda qilib to‘g‘rang;
    • tomatli sousga ravioli va mol go‘shtini solib aralashtiring. Boshqa idishda qirg‘ichdan chiqarilgan pishloqni beshamel sousiga solib, yaxshilab aralashtiring. Ustiga sepish uchun pishloqning ozrog‘ini olib qo‘ying;
    • pech patnisiga raviolali tomat sousini solib, ustiga beshamel sousini quying. Xuddi shu harakatni ikki marta takrorlab, eng oxirida qolgan pishloqni seping;
    • qizigan pechda 30-40 daqiqa davomida pishirib oling.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir: 

    • 8-mart dasturxoni uchun qo‘y go‘shtidan toj ko‘rinishidagi taomni tayyorlaymiz
    • 20 daqiqada tayyor bo‘ladigan kechki ovqat: makaron qo‘shib pishiriladigan tovuqli filye
    • Oshirma xamirdan qiyma va kartoshkali pirog tayyorlaymiz
    • Nonushtaga pishloq va pomidor qo‘shib mazali yegulik tayyorlaymiz

    09.03.2021, 12:58   Izoh (0)   30921
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    TikTok va Instagram’da mashhur bo‘lgan taom — pishloqli pasta pishirib ko‘ring

    08.03.2021, 13:56

    Pishloq va sousli tovuq — parmijano retsepti

    07.03.2021, 13:57

    8-mart dasturxoni uchun bayramona pitssa tayyorlaymiz

    06.03.2021, 13:55

    Noodatiy taom — xamir ichida pishgan tovuq oyoqlari

    05.03.2021, 13:56

    Pechda pishirmay tayyorlasa bo‘ladigan, bir-biridan mazali 5 ta shirinlik retsepti

    05.03.2021, 12:59

    Gollivudcha nonushta: Omletli kruassan retsepti

    05.03.2021, 08:32
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Silk Avia kattalarsiz sayohat qilayotgan bolalarga hamrohlik qilish xizmatini taklif etadi 


    Digital Uzbekistan Toshkentda 28-may kuni o'z ishini boshlaydi! Bozorni o‘zgartirib yuboruvchi PLAS-Forum 


    TENET: Sodiq Azimov ko‘chasidagi Stellar Residence premium rezidensiyalari galereyasi


    Hyundai Uzbekistan sizni Before Service tadbiriga taklif etadi


    Uzbekistan Airways Islomobodga parvozlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    M-Clinic’da UZD bo‘yicha yetakchi mutaxassislar ishtirokida birinchi telemeditsina maslahati o‘tkazildi 


    BI Group Toshkent BI Botanika Saroyi turar-joy majmuasini belgilangan muddatdan oldin foydalanishga topshirdi va sifat hamda muddatga sodiqligini tasdiqladi


    “A.M. Best Company” xalqaro reyting agentligi “O‘zbekinvest” kompaniyasi reytinglarini “Barqaror” prognoz bilan “b”/“bb” darajasida tasdiqladi


    O‘zbekistonda token chiqarish bo‘yicha pilot loyihani amalga oshirish rejalashtirilgan


    Nega aynan bugun farzandingizga sarmoya kiritish muhim ahamiyatga ega?


    Biznesni rivojlantirish banki Londonda kelishuvlarga erishdi


    Central Asian University ta’lim va tibbiyot yangi ekotizimiga 350 million dollarlik sarmoya kiritmoqda


    Toshkent mineral suvi: Iskandar Zulqarnayndan hozirgi kungacha


    “Trastbank”dan kichik biznes egalari uchun 500 mln so‘mgacha kredit!


    “Otang bozor, onang bozor”, qurilish do‘koni ochmoqchi bo‘lsang, Tashkent INDEX’ga bor

     

    Tavsiya etamiz

    “Yovuzlik imperiyasi zaminimizga hech qachon qaytmasligi uchun” — jamoatchilik o‘roq-bolg‘ali qizil bayroq va qora-olovrang lentani taqiqlashni so‘ramoqda

    13 may, 22:22

    Ular doim dunyoda eng yaxshilaridan bo‘lgan — pokistonlik harbiy uchuvchilar haqida

    12 may, 21:30

    Si va Putin tandemi: Rossiya va Xitoyning “chegarasiz do‘stligi” Markaziy Osiyodagi muvozanatga qanday ta’sir qiladi?

    12 may, 19:00

    “AQSH yordam bermaganida, g‘alabaga erisha olmasdik” — Ikkinchi jahon urushida SSSR yutug‘ini ta’minlagan yashirin haqiqatlar

    10 may, 15:00
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    AQSH hukumati muhojirlar haqida realiti-shou suratga olmoqchi

    Dunyo | 16 may, 23:55

    “Daryo” dayjesti: 16-mayning eng muhim xabarlari

    O‘zbekiston | 16 may, 23:40

    Madura bo‘g‘ozi tubidan qadimgi hayot izlari topildi

    Dunyo | 16 may, 23:30

    Toshkentdagi go‘zallik salonida ayolning yuzi 80 foiz kuydirib qo‘yildi

    O‘zbekiston | 16 may, 23:16

    Superliga. “Surxon” o‘z maydonida “So‘g‘diyona”ni mag‘lub etdi

    Sport | 16 may, 23:06

    Dunyoning eng badavlat insonlarning rafiqalari qanday ko'rinishda?

    Layfstayl | 16 may, 23:05

    Fransiyada 200 dan ortiq fermer cheklovlarni bekor qilish uchun namoyishga chiqdi

    Dunyo | 16 may, 22:55
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.