Noodatiy ko‘rinishga ega mashhur inglizcha taom — yumshoqqina quymoq, ichida qiyma hamda pishirilgan tuxum har qanday insonning ishtahasini ochib yuborishi tabiiy.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum − 5 dona;
- qiyma go‘shti − 280 gramm;
- un − 130 gramm;
- quritilgan non − 130;
- o‘simlik yog‘i − 1 litr;
- quymoq − 4 dona;
- ko‘kat, tuz va ziravor.
- Tuxum qaynatib, tozalab olinadi.
- Qiyma go‘shti maydalangan ko‘kat, tuz va ziravorlar bilan aralashtirilib, to‘rt qismga bo‘linadi.
- Bir idishga tuxum chaqiladi, ikkinchisiga un, uchinchisiga quritilgan non solinadi.
- Har bir qaynatilgan tuxum avval un, so‘ngra go‘shtli aralashma va oxirida non bo‘laklari bilan qoplanadi.
- Yog‘ o‘rta olovda qizdiriladi. Tayyor bo‘lgan kotletlar olovda qizargunga qadar pishirib olinadi.
- Tayyor bo‘lgach qog‘oz salfetkalar ustiga sovigunga qadar joylashtiriladi.
- So‘ngra quymoqlar markaziga tuxumlar qo‘yilib, tepa qismi xuddi qopcha singari ko‘katlar yordamida bog‘lanadi.
Izoh (0)