Pishloq qo‘shib tayyorlanadigan mazkur yegulikni tushlik yoki kechki ovqatga iste’mol qilsa bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
- sarimsoq piyoz — 2 dona;
- tuxum — 2 dona;
- kartoshka — 5 dona;
- pishloq — 100 g;
- tuz, murch;
- sosiska — 6 dona;
- smetana — 3 osh qoshiq;
- ko‘k piyoz;
- Maydalangan sarimsoq piyozga 1 ta tuxum qo‘shib aralashtiring.
- Qirg‘ichdan chiqarilgan kartoshka qo‘shing.
- Qirg‘ichdan chiqarilgan pishloqning yarmini kartoshkali aralashmaga qo‘shing, tuz va murch seping.
- Bo‘laklarga bo‘lingan sosiskani kartoshkaga qo‘shib aralashtiring.
- Pechga qo‘yishga mo‘ljallangan maxsus idish chetlarini yog‘lang.
- Aralashmani idishga soling.
- Pishloqning qolgan qismiga tuxum va smetana qo‘shib aralashtiring.
- Smetanali sousni idishdagi aralashma ustidan quying.
- 180 daraja olovda 40 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)