Livan oshxonasiga mansub Batata-xarra retseptini taqdim qilamiz.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Kartoshka — 1 kg;
- Sarimsoq piyoz — 2 dona;
- O‘simlik yog‘i;
- Ta’bga ko‘ra kinza, koriandr, zira, tuz, murch, limon sharbati.
- Kartoshkani tozalab, tuzlangan suvda 15 daqiqa davomida pishirib oling.
- Pishgan kartoshkalarni o‘rtacha kattalikda kubik shaklida to‘g‘rang.
- Ziravorlarni yog‘ solib qizdirilgan tovaga soling.
- Kartoshkani qo‘shib, tuz va murch seping va tillarang bo‘lguncha qovuring.
- Sarimsoq, limon sharbati, kinza qo‘shing va aralashtiring.
- Kartoshkani ko‘katlar bilan bezating.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)