Tez fursatda tayyor bo‘ladigan oladyi retsepti bilan bo‘lishamiz.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Qovoqcha (kabachki) — 200 gr
- Qovoq — 200 gr
- Piyoz — 1 dona
- Tuxum — 1 dona
- Un — 3-4 qoshiq
- O‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq
- Tuz, murch
- Qovoqchani qirg‘ichdan chiqaring.
- Tuz seping, 20 daqiqadan keyin ajralgan suyuqlikni to‘kib tashlang.
- Qovoq va piyozni ham qirg‘ichdan chiqaring.
- Qovoqcha, tuxum, un, tuz va murch qo‘shib aralashtiring.
- O‘simlik yog‘i solingan tovada aralashmadan bir qoshiq soling va har ikki tomoni qizargunicha qovurib oling.
- Tayyor bo‘lgan nonushtani smetana bilan bezang.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)