Talab qilinadigan mahsulotlar hamda tayyorlanish uslubi oddiygina. Ammo ta’mi og‘izda eriydi. Yegulik 1 soat 20 daqiqa davomida tayyorlanadi.
Kerakli mahsulotlar:
- Tuxum – 2 dona;
- Smetana – 125 gramm;
- Mayonez – 250 gramm;
- Iste’mol sodasi – ½ choy qoshiq;
- Un – 130-160 gramm;
- Piyoz – 1-2 dona;
- Kartoshka – 500 gramm;
- O‘simlik yog‘i – 1 osh qoshiq;
- Sariyog‘ – 1-2 osh qoshiq;
- Tuz va ziravorlar.
- Tuxum, sematana, mayonez, ichimlik sodasiga bir chimdim tuz solib, yaxshilab aralashtiriladi.
- Oz-ozdan un solinib, xamir qoriladi. Xamir smetana kabi quyuq ko‘rinishda bo‘lishi kerak.
- Piyoz mayda to‘g‘ralib, sariyog‘da 4-5 daqiqa qovuriladi.
- Piyoz sovigandan so‘ng somoncha shaklida to‘g‘ralgan kartoshka aralashtiriladi va tuz, ziravorlar sepiladi.
- Qolip yog‘lanib, xamirning bir bo‘lagi uning ichiga joylashtiriladi. Tayyor bo‘lgan “nachinka” xamir ustiga joylashtiriladi. Ustki qismi xamirning qolgan bo‘lagi bilan yopiladi.
- Pechda 180 darajada 1 soat davomida pishiriladi. Pirog didga ko‘ra bezatilib, dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)