Alohida kunlar uchun maxsus retsept ayni muddao.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Steyk uchun mo‘ljallangan mol go‘shti — 2 dona
- O‘simlik yog‘i — 1-2 qoshiq
- Sariyog‘
- Tuz, murch
- Go‘shtga o‘simlik yog‘i surting, tuz va murch seping.
- 230 daraja qizigan pechga tovani qo‘yib qizitib oling.
- Qiziganidan keyin olib, pech ustiga qo‘ying va go‘shtning har ikki tomonini 2 daqiqadan pishirib oling.
- Tovani pech ichiga qo‘yib, 4-6 daqiqa bir tomonini keyin ikkinchi tomonini pishirib oling.
- Tovani pechdan oling va ustiga sariyog‘ va ko‘katlar qo‘yib chiqing.
- 10-15 daqiqa sovitib keyin dasturxonga torting.
- Garnir sifatida sabzavotlarni pechda pishirib olishingiz mumkin.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)