Tovuq qanotlarini sarimsoqli sous qo‘shib iste’mol qilish tavsiya qilinadi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- tovuq qanotlari — 1kg;
- non ushog‘i — 3-4 bo‘lak;
- sariyog‘ — 150 gr;
- zanjabil — 3-4 sm;
- pishloq — 70 gr;
- ta’bga ko‘ra tuz.
- Zanjabilni qirg‘ichdan chiqarib oling.
- Sariyog‘ni eriting va qirg‘ichdan chiqarilgan zanjabilni qo‘shib aralashtiring.
- Non urvoqlariga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloqni qo‘shing.
- Tovuq qanotlarini birinchi sariyog‘li aralashma, keyin esa pishloqli talqonga bulab oling.
- Patnisga qandolat qog‘ozi soling, ustiga qanotchalarni terib chiqing.
- 180 daraja qizigan pechda 20 daqiqa davomida pishirib oling.
- 20 daqiqadan keyin boshqa tarafini o‘girib, tuz seping va 20 daqiqaga qo‘ying.
- Garnir sifatida sabzavotlardan foydalaning.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)