Uy sharoitida tayyorlangan taom ham foydali, ham ishonchli bo‘ladi. Quyidagi retsept orqali kolbasa tayyorlab ko‘rgandan keyin esa tayyorini xarid qilishingizga hojat qolmaydi.
Kerakli mahsulotlar:
- Suv — 3 l;
- Tovuq go‘shti;
- Piyoz — 1 dona;
- Sabzi — 1-2 dona;
- Jelatin — 10 gr;
- Lavlagi — 1 dona;
- Sarimsoq piyoz;
- Lavr yaprog‘i;
- Ta’bga ko‘ra tuz, murch, paprika.
- Qozonga suv soling.
- Unga tovuq, piyoz, sabzi, lavr yaprog‘i, tuz va murchni solib, taxminan 1 soat davomida qaynating.
- Bulyondan 300 ml olib idishga soling, soviganidan keyin jelatin qo‘shing.
- Lavlagini qirg‘ichdan chiqarib, suvini siqib oling, bir qoshiq yetadi.
- Tovuq go‘shtini suyaklaridan ajratib idishga soling, ustiga murch, paprika, maydalangan sarimsoq va lavlagi suvini qo‘shing.
- Jelatinli bulyon va tovuqli aralashmani qo‘shib blenderda aralashtiring.
- Plastik “butilka”ning ingichka qismini olib tashlang.
- Aralashmani “butilka” ichiga soling (havo kirib qolmasligiga e’tibor bering).
- Qandolat plyonkasi bilan ustini yopib, 10 soatga muzlatkichga qo‘ying.
- Vaqt o‘tganidan keyin “butilka”dan ehtiyotkorlik bilan tayyor kolbasani chiqarib oling.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)