Tez tayyorlanishi va mazali ekani bilan o‘ziga xos bo‘lgan mazkur taomni o‘z qo‘lingiz bilan tayyorlab ko‘ring. Feta o‘rniga boshqa pishloqdan ham foydalanish mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- cherri yoki unda biroz katta bo‘lgan pomidorlar — 500 gr;
- pishloq (feta) — 250 gr;
- makaron;
- sarimsoq 2 dona;
- qalampir 1 dona;
- zaytun yog‘i;
- tuz, murch;
- rayhon;
Tayyorlanish jarayoni:
- Pechga qo‘yishga mo‘ljallangan idish o‘rtasiga pishloq qo‘ying.
- Pomidorlarni pishloq atrofiga terib chiqing.
- Ustidan sarimsoq piyoz va mayda to‘g‘ralgan qalampir soling.
- O‘simlik yoki zaytun yog‘i quying.
- Tuz va murch seping.
- 200 daraja qizigan pechda 15 daqiqa davomida pishirib oling.
- Tuz solingan qaynagan suvda makaronlarni pishirib oling.
- Pishloqni yog‘och qoshiq bilan ezing, makaronni aralashmaga qo‘shib aralashtiring.
- Ustini rayhon bilan bilan bezang.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)