Sous qo‘shib pishirilgan filening ta’mi, baland haroratda erigan pishloq bilan yanada mazali bo‘ladi
Kerakli mahsulotlar:
- tovuq filesi — 800 g;
- tuxum — 2 dona;
- pishloq (parmezan) — 75 g;
- non talqoni — 75 g;
- tuz;
- zaytun yog‘i — 3 osh qoshiq;
- sarimsoq piyoz — 2 dona;
- o‘zining sokida pishgan pomidor — 350 g;
- shakar kukuni — 1 osh qoshiq;
- motsarella — 65 g.
- Fileni o‘rtasidan bo‘lib, tuz seping.
- Tuxum chaqing, qirg‘ichdan chiqarilgan parmezanning yarmini non talqoni bilan aralashtiring.
- Fileni birinchi chaqilgan tuxumga, keyin esa non talqoniga botiring.
- Yog‘ solingan tovada tovuq bo‘laklarini har ikki tarafini 4-5 daqiqadan qovurib oling.
- Sarimsoq va pomidorni maydalang.
- Qolgan yog‘da maydalangan sarimsoqni qovurib ustidan pomidor, tuz va shakar kukuni qo‘shing, 5-10 daqiqa dimlab pishiring.
- Pechga qo‘yish mumkin bo‘lgan chuqurroq idishga tomat sousi soling, ustidan fileni qo‘ying.
- Motsarella soling, qolgan parmezanni sepib chiqing.
- 220 daraja qizigan pechda 5-10 daqiqa davomida pishirib oling.
- Garnir sifatida pechda pishirilgan kartoshka yoki sabzavotlardan foydalanish tavsiya qilinadi.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)