Mazali va to‘yimli taom retsepti.
Kerakli mahsulotlar:
- un — 660 gr;
- suv — 370 gr;
- tuz — 2,5 choy qoshiq;
- mol go‘shti qiymasi — 600 gr;
- karam — 300 gr;
- ko‘k piyoz;
- piyoz —1 dona;
- sabzi —1 dona;
- kartoshka —3 dona;
- murch;
- suv — 120 gr.
- Un, suv va tuz solib xamir qoring (20 daqiqa tinsin).
- Sabzavotlarni somoncha shaklida to‘g‘rang, ko‘k piyozni maydalang.
- Tuz va murch seping, 120 gr suv solib 3—4 daqiqa davomida aralashtiring.
- Xamirni 3 bo‘lakka bo‘ling.
- Sabzavotlar va qiyma aralashmasini xamir ustiga solib chiqing.
- Rulet shaklida o‘rang.
- Sariyog‘ surtilgan qasqon listiga xamirlarni terib chiqing va 45 daqiqa davomida pishirib oling.
- Tayyor taom ustiga eritilgan sariyog‘ surting va ko‘katlar bilan bezang.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)