Mazasi og‘zingizda qolishi, oila a’zolaringiz esa qayta pishirib berishingizni iltimos qilishi aniq.
Kerakli mahsulotlar:
- Sariyog‘ — (eritilgan) 3 osh qoshiq;
- Jigar go‘shti — 500 gr;
- Piyoz (iloji bo‘lsa, qizilidan foydalaning) 2 dona;
- Petrushka;
- Tuz, murch;
- Timyan (ziravor).
- Jigar go‘shtini yupqa qalinlikda to‘g‘rang.
- Tovada sariyog‘ni eritib oling.
- Erigan sariyog‘ga jigarni solib, har ikki tarafini 2 daqiqadan qizartirib oling.
- Qovurilgan jigarga tuz va xushbo‘y ziravorlarni qo‘shing.
- Piyozni o‘rtasidan bo‘lib, uzunasiga to‘g‘rang va tuz seping.
- Petrushkani ham maydalab to‘g‘rang va piyozga qo‘shib aralashtiring.
- Likopchaga pishgan jigar go‘shti va uning oldiga piyozli aralashmani soling.
- Ta’bga ko‘ra guruch pishirib, garnir sifatida jigar bilan qo‘shib iste’mol qilishingiz ham mumkin.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)