Yegulikning mazali ta’mi barchaga manzur kelishi aniq.
Kerakli mahsulotlar:
- Un − 3,5-4 stakan;
- Sut − 130 ml;
- Yogurt yoki kefir − 135 ml;
- O‘simlik yog‘i − 65 gramm;
- Tvorog − 200 gramm;
- Pishloq − 75 gramm;
- Sariyog‘ − 125 gramm;
- Qabartma (razrixlitel) − 10 gramm;
- Tuxum;
- Ko‘kat, tuz va ziravorlar.
Mahsulotlar tayyorlab olinadi.
Sutga yogurt, tuxum, o‘simlik yog‘i, qabartma va tuz solib, aralashtiriladi. Oz-ozdan un solinib, xamir qoriladi.
Ikki zuvala xamir yupqa qilib yoyiladi. Ikkala xamirga ham sariyog‘ surib, ustma-ust qo‘yiladi.
“Nachinka” tayyorlanadi: tvorog va qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloqqa ko‘kat va ziravorlar qo‘shib, aralashtiriladi.
25 daqiqa o‘tgach xamir bo‘laklarga bo‘linadi. Kesilgan tomoni pastki qismda qoladi va ulardan “qayiqcha” hosil qilish uchun qo‘lda yoyiladi.
Ustiga tuxum sarig‘i surilib, 220 haroratga pechga qo‘yiladi. Qayiqchalar 20 daqiqa davomida tayyor bo‘ladi.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)