Kam masalliqlar evaziga uy sharoitida ham ajoyib ta’mga ega kesadilya tayyorlab ko‘rishni tavsiya qilamiz.
Kerakli masalliqlar:
- Qiyma go‘shti − 100-150 gramm;
- Pomidor − 1-2 dona;
- Pishloq (qirg‘ichdan o‘tkazilgan) − 100 gramm;
- Sarimsoq − 1 bo‘lak;
- Lavash − 1 dona;
- Shakar − 1/2 choy qoshiq.
Mahsulotlar ajratiladi.
Mayda qilib to‘g‘ralgan piyoz tovada qovurib olinadi.
Qiyma solib, qizarguncha qovuriladi.
Ustidan pomidor va tuz, ziravorlar solinadi.
Lavash xamiri ikkiga bo‘linib, avval pishloq keyin qiymali aralashma joylashtirib chiqiladi.
Maxsus qizdirgichga kesadilya qo‘yiladi.
Lavash xamiri qizarib, pishloq erigunga qadar 1-2 daqiqaga moslama yopiladi.
Tayyor bo‘lgan kesadilyani sous va smetana bilan iste’mol qilish mumkin. Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)