Iftorlikka noodatiy yegulik pishirmoqchi bo‘lsangiz, ushbu retsept aynan siz uchun.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Un — 3 piyola
- Xamirturush — 7 gr
- Shakar — 1 qoshiq
- Tuz — 1 choy qoshiq
- Iliq suv — 300 ml
- O‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq
- Tuxum (suvda pishirilgan) 6 dona
- Ko‘k piyoz — 200 gr
- Sariyog‘ — 3-4 qo‘shiq
- Tuz va murch — ta’bga qarab
- Opara tayyorlab oling: idishga xamirturush, shakar, un (taxminan 5 osh qoshiq) va iliq suv soling va aralashtiring, idish ustini yoping va iliq joyda 20-30 daqiqa tindiring.
- Oparaga 2 qoshiq o‘simlik yog‘i, tuz va unning qolgan qismini elakdan o‘tkazib qo‘shing.
- Xamirni 10 daqiqa davomida mushtlab, pishiting.
- Xamirni yopishib qolmasligi uchun yog‘ surtilgan idishga soling va 1 soat tinishini kuting.
- “Nachinka” tayyorlang: mayda to‘g‘ralgan ko‘k piyoz, sariyog‘, tuz va murch qo‘shib aralashtiring
- Aralashmaga “kubik” qilib to‘g‘ralgan tuxumni qo‘shing.
- Tingan xamirni olib bir xil kattalikdagi taxminan 20 ta dumaloq sharchalar yasang.
- Sharchalar ustini “salfetka” bilan yopib 5-10 daqiqa kuting.
- Sharchalar ichini “nachinka” bilan to‘ldiring va qizigan o‘simlik yog‘ida qovuring.
- Pishganidan so‘ng ortiqcha yog‘ bo‘lmasligi uchun qog‘oz “salfetka” ustiga qo‘ying
Mavzuga doir:
- Iftorlikka to‘yimli va tez tayyor bo‘ladigan “lo‘la kabob”
- Saharlikka odjahuri tayyorlang. Gruzincha mazali taom retsepti
- Iftorlik dasturxonini ozarbayjoncha ko‘katli cheburek bilan bezang
- Saharlik va iftorlikka o‘z qo‘lingiz bilan non pishiring: turkcha simit retsepti
- Iftorlikka tez hazm bo‘ladigan, sabzavotli “ragu” tayyorlang
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
Izoh (0)