Kotlet tayyorlash uchun, albatta, go‘sht bo‘lishi shart emas, uyda bor mahsulotlardan kelib chiqib ham mazali va to‘yimli kotlet tayyorlash mumkin.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:- Kartoshka — 500 gr
- Tuxum (qaynatilgan) 5 dona, xom 1 dona
- Piyoz 1 dona
- Mayonez — 1 osh qoshiq
- Ukrop
- Qotgan non talqoni — 80 gr
- O‘simlik yog‘i — 100 ml
- Tuz va murch — ta’bga ko‘ra
- Kartoshkani qaynating, pyure holiga keltiring.
- Piyozni “kubik” qilib to‘g‘rang va qovurib oling.
- Shivitni mayda qilib to‘g‘rang.
- Suvda pishgan tuxumni qirg‘ichdan chiqaring.
- Mahsulotlarga mayonez, tuz, murch va xom tuxumni qo‘shib sharchalar tayyorlang.
- Talqonga botiring va o‘simlik yog‘ida qovuring.
Mavzuga doir:
- Iftorlik dasturxonini tovuqli beshbarmoq bilan bezaymiz
- Iftorlikka to‘yimli va tez tayyor bo‘ladigan “lo‘la kabob”
- Saharlikka odjahuri tayyorlang. Gruzincha mazali taom retsepti
- Iftorlik dasturxonini ozarbayjoncha ko‘katli cheburek bilan bezang
- Saharlik va iftorlikka o‘z qo‘lingiz bilan non pishiring: turkcha simit retsepti
- Iftorlikka tez hazm bo‘ladigan, sabzavotli “ragu” tayyorlang
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
Izoh (0)