Bahor mavsumi yaqinlashishi bilan ko‘katlar yordamida tayyorlanadigan yeguliklar tayyorlash boshlanadi. Shuning uchun ham bekajonlarga navbatdagi ajoyib retseptni taqdim etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- yangi ismaloq − 70 gramm;
- tuxum − 1dona;
- suv − 100 ml;
- un − 400 gramm;
- tuz.
- qiyma − 500 gramm;
- piyoz − 1-2 dona;
- tuz va ziravorlar.
- Ismaloq maydalanib, tuxum bilan blenderda aralashtiriladi, so‘ngra suv quyiladi.
- Elaklangan un, tuz va suvdan yumshoq xamir qoriladi.
- Xamir selofan paketga o‘ralib, 30 daqiqaga qo‘yiladi.
- Qiyma go‘shti maydalangan piyoz, tuz va ziravorlar bilan aralashtiriladi.
- Xamir yupqa yoyilib, kichik bo‘lakchalarga bo‘linadi va “nachinka”lar joylashtirilib, chuchvara tugiladi.
- Tuz solingan suv qaynab chiqqanidan so‘ng chuchvaralar 5-6 daqiqa davomida qaynatiladi.
Mavzuga doir:
- Mikroto‘lqinli pechda tvorogli omlet tayyorlab ko‘ring
- Ta’midan ham nomi ajoyib: “dangasa” chuchvara tayyorlaymiz
- Barcha uchun birdek yoqimli pigodi yeguligini tayyorlaymiz
- Ajoyib ta’mga ega tatarcha echpochmak yeguligini tayyorlaymiz
- Nonushta uchun omletli sendvich tayyorlaymiz
- Nonushtaga tez tayyor bo‘luvchi va mazali pirog tayyorlaymiz
Izoh (0)