Mazkur taom nafaqat nomi, balki ajoyib ko‘rinishi va noodatiy tayyorlanishi bilan ham sizni xayron qoldiradi. Eng muhimi esa vaqtingizni tejaydi.
Kerakli mahsulotlar
Xamir uchun:
- un — 450 gr;
- tuxum —1 dona;
- suv — 200 ml;
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
- tuz — 1 choy qoshiq.
- qiyma — 500 gr;
- piyoz — 2 dona;
- ziravorlar;
- tuz.
- suv — 1 l;
- sabzi — 1 dona;
- sariyog‘ — 1 osh qoshiq;
- tomat pastasi — 2-3 osh qoshiq;
- lavr yaprog‘i — 1-2 dona;
- ko‘katlar;
- tuz.
- Suvga tuxum, o‘simlik yog‘i va tuz solib aralashtiring.
- Keyin un qo‘shib, yumshoq xamir qoring.
- Xamirni plyonka bilan o‘rab, 20-30 daqiqa tindiring.
- Mayda to‘g‘ralgan piyozga qiyma, tuz, ziravorlar qo‘shib, yaxshilab aralashtiring.
- Xamirni bir xil kattalikdagi 3 bo‘lakka bo‘lib oling.
- Xamir bo‘lagini yupqa qilib yoyib, nachinkani bir tekisda solib chiqing.
- Xamirni rulet shaklida o‘rab, chetlarini buking va ruletni bo‘laklarga kesib oling.
- Bo‘laklarning chetini barmoqlaringiz bilan bukib chiqing, aturgul shakliga keltiring.
- Qolgan xamir bo‘laklarini ham xuddi shunday tayyorlab oling.
- Tovaga sariyog‘ solib, xamir bo‘laklarini qizartirib oling.
- Qaynagan suvga qirg‘ichdan chiqarilgan sabzi, tuz va tomat pastasini solib, tovaga quying. Lavr yaproqlarini ham solishni unutmang.
- “Dangasa” chuchvaralarni past olovda 20-30 daqiqa dimlab pishiring.
- Dasturxonga tortish oldidan ko‘katlar bilan bezating.
Izoh (0)