Mazali va to‘yimli pirog tayyorlash uchun ortiqcha vaqt kerak emas.
Kerakli mahsulotlar:- kartoshka — 5-6 dona;
- tuzlangan karam — 150 gr;
- go‘shtli qiyma — 200 gr;
- piyoz — 2 dona;
- qatiq — 1 stakan;
- smetana — 1 stakan;
- tuxum — 4 dona;
- un — 1,5 stakan;
- soda — 1 choy qoshiq;
- o‘simlik yog‘i — 50 gr.
- smetanaga qatiq, tuxum, sirka bilan eritilgan soda solib aralashtiring;
- kartoshka va piyozni mayda kvadrat shaklida to‘g‘rang;
- yog‘ surtilgan maxsus idishga kartoshkani bir qavat qilib soling;
- ustidan qiyma, piyoz va tuzlangan karam soling;
- ustidan tayyorlab olingan suyuq holdagi xamirni quying;
- 200—220 daraja qizigan pechda 40 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)