Mazasi og‘zingizda eriydigan, yumshoqqina keksni tayyorlash uchun quyidagi mahsulotlardan foydalanamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- Shakar — 100 gr
- Sariyog‘ — 80 gr
- Tvorog — 130 gr
- Tuxum — 1 dona
- Un — 150 gr
- Razrixlitel
- Vanilin — bir chimdim
- Tuz — bir chimdim
- Mayiz — 80 gr
- Sariyog‘ga shakar qo‘shib 5 daqiqa davomida mikser bilan aralashtiring.
- Tvorog qo‘shib aralashtirishda davom eting.
- Tuxum chaqing va aralashmaga qo‘shing.
- Un, razrixlitel, vanilin va tuz qo‘shib aralashtiring.
- Xamirga mayiz qo‘shing.
- Pishirish uchun mo‘ljallangan maxsus idishni xamir yopishib qolmasligi uchun yog‘lab, un seping.
- Xamirni idishga soling va 170 daraja qizigan pechga 30-40 daqiqaga qo‘ying.
- Sovutib, so‘ng qolipdan ajrating.
- Pishgan keks ustini shokoladli glazur, shakar kukuni yoki mayiz bilan bezash mumkin.
“Daryo”dagi boshqa retseptlardan ham foydalaning.
Saharlik uchun retseptlar:
Izoh (0)