Ushbu taomni, ayniqsa, bahor fasliga xos bo‘lgan vitamin yetishmovchiligida iste’mol qilish tavsiya qilinadi.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Gulkaram — xohishga qarab
- Pishloq — 200 gr
- Tuxum — 2-3 dona
- Non bo‘laklari
- Un — 130 gr
- Tuz, murch — ta’bga ko‘ra
- O‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq
- Shivit
- Gulkaramni suvda qaynatib oling.
- Pishganidan so‘ng go‘sht maydalagichdan chiqaring.
- Gulkaramga tuxum, pishloq, tuz, murch, non bo‘lagi va ko‘katlarni qo‘shib aralashtiring.
- Aralashmani kotlet shakliga keltiring.
- Kotletlarni unga bulab, o‘simlik yog‘ida qovurib oling.
- Mazkur taomni istalgan sous bilan bezash mumkin.
Mavzuga doir:
- Iftorlikka to‘yimli va tez tayyor bo‘ladigan “lo‘la kabob”
- Saharlikka odjahuri tayyorlang. Gruzincha mazali taom retsepti
- Iftorlik dasturxonini ozarbayjoncha ko‘katli cheburek bilan bezang
- Saharlik va iftorlikka o‘z qo‘lingiz bilan non pishiring: turkcha simit retsepti
- Iftorlikka tez hazm bo‘ladigan, sabzavotli “ragu” tayyorlang
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
Izoh (0)