Iftorlik dasturxonini tansiq taom bilan bezashni istagan, ammo nima pishirishga boshi qotganlar uchun qovurma manti retseptini havola etamiz.

Foto: “Chayxona.uz”

Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

  • Go‘sht — 500 gr
  • Piyoz— 300-400 gr
  • Tuz va ziravorlar —ta’bga qarab

Xamiriga:

  • Iliq suv — 1 piyola
  • Un — 500-600 gr
  • Tuz

Tayyorlanish jarayoni:

  • Xamir uchun kerakli mahsulotlarni qo‘shib xamir qoring, ustini yopib 1 soat tingani qo‘ying.
  • Piyoz va go‘shtni mayda to‘g‘​rab, tuz va murch qo‘shib aralashtiring.
  • Xamirni mantiga kerakli shaklda yoying.
  • Xamir bo‘laklarini go‘shtli aralashma bilan to‘ldiring.
  • Tovaga yog‘ solib qizdiring. Yog‘, mantilar tovaga solinganida ustini qoplashi kerak.
  • Yaxshilab qovurib olgach, ustini yopib past olovda dimlang.
  • Tayyor mantilarni qatiq yoki suzma bilan dasturxonga tortish mumkin.

Yoqimli ishtaha!