Pishloq va yogurt bilan tayyorlangan ushbu pirog Bolgariyada asrlar davomida sevib iste’mol qilinadi. Ushbu retsept asosida pirog ichiga ko‘kat, go‘sht va guruch ham solish mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- bolgar yoki qo‘shimchalarsiz tabiiy yogurt — 300 gramm;
- tuxum — 4 dona;
- feta pishlog‘i — 300 gramm;
- sariyog‘ — 120—150 gramm;
- filo xamiri — 12 dona;
- tuxum sarig‘i, tuz va ziravorlar.
- Yogurtga 4 ta tuxum, pishloq, tuz va ziravor qo‘shiladi.
- Suv bug‘ida biroz eritiladi.
- Ikkita xamir olinib, yog‘lanadi, ustidan yana bir xamir yog‘lanadi va nachinka solinib, rulet shaklida o‘raladi.
- Xamirlar shu tarzda bir-briga ulanib, dumaloq shaklni hosil qilishi kerak.
- Ortib qolgan sariyog‘ va tuxum sarig‘i aralashtirilib, pirog ustiga suriladi.
- Pechda, taxminan, 25 daqiqa davomida 200 darajada pishirib olinadi.
Izoh (0)