Ingliz oshxonasining eng mazali taomlaridan hisoblangan, ammo kelib chiqishi Hindistonga borib taqaladigan taom retseptini e’tiboringizga havola qilamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum — 4 dona;
- basmati guruchi — 170 g;
- tuz, murch;
- piyoz — 2 dona
- sariyog‘ — 50 g;
- dudlangan baliq — 450 g;
- sut — 200 ml;
- lavr yaprog‘i — 2 dona;
- limon — 1 dona;
- karri, kardamon;
- petrushka.
- Tuxumni qaynatib oling.
- Guruchni tuzli suvda pishirib oling.
- Ingichka to‘g‘ralgan piyozni sariyog‘ solingan tovada qovurib oling.
- Qozonga baliq ustidan esa sut solib, 6 daqiqa davomida qaynating.
- Baliqni tozalang.
- Qovurilgan piyozga karri, kardamon va lavr yaprog‘ini qo‘shing.
- Pishgan guruchni piyozli aralashmaga qo‘shib aralashtiring.
- Yirik bo‘laklarga bo‘lingan baliqni ham guruchga qo‘shing.
- Limon sharbati qo‘shing.
- Tuxumni to‘rt bo‘lakka bo‘lib, taom ustiga qo‘shing.
- Maydalangan petrushka bilan bezang.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)