Pitssa tayyorlash uchun pechning keragi yo‘q. Uni tovada ham mazali tarzda pishirish mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- un − 9 osh qoshiq;
- iste’mol sodasi − 1/3 choy qoshiq;
- tuxum − 2 dona;
- mayonez − 4 osh qoshiq;
- smetana − 4 osh qoshiq;
- sosiska − 100 gramm;
- piyoz − 1/2 dona;
- qattiq pishloq − 100 gramm;
- o‘simlik yog‘i − 1 osh qoshiq;
- ketchup − 1 osh qoshiq;
- tuz.
- Idishga un solinib, tuz va soda bilan aralashtiriladi. Tuxum, mayonez va smetana ko‘pirtiriladi.
- Tuxumli massa un ustidan solinadi. Massa bir holatga kelguncha aralashtiriladi.
- Sosiska parrak, piyoz mayda to‘g‘raladi. Qattiq pishloq qirg‘ichdan o‘tkaziladi.
- Tova olovda qizitilib, yog‘lanadi. So‘ngra xamir quyiladi.
- Xamir yuzasiga qoshiq yordamida ketchup suriladi. Ustidan piyoz, sosiska va pishloq sepiladi.
- Tova qopqog‘i yopilib, 10-15 daqiqaga dimlanadi hamda past olovda pishiriladi.
Izoh (0)