Limon sharbatiga marinad qilingan va sarimsoq qo‘shiladigan go‘shtni oila a’zolaringiz yoki mehmonlar uchun tayyorlab bering.
Kerakli mahsulotlar:
- limon — 1—2 dona;
- sarimsoq piyoz — 4 dona;
- o‘simlik yog‘i — 60 ml;
- suyakli qo‘y go‘shti — 500 gr;
- tuz, murch.
- Limon sharbatini ajratib oling, sarimsoqni maydalang.
- Yog‘ga, tuz, murch, limon va sarimsoq qo‘shib aralashtiring.
- Qo‘y go‘shtini qog‘oz sochiqqa qo‘yib, quritib oling.
- Go‘sht ustiga aralashmani solib, yaxshilab aralashtiring.
- Idish ustini yopib, 2 soatga muzlatkichga qo‘ying, har 30 daqiqada olib aralashtirib turing.
- Yog‘ solib qizdirilgan tovada har ikki tomonini qizartirib pishirib oling.
- Garnir sifatida guruch yoki kartoshka pishirsangiz yoki sabzavotlar bilan qo‘shib iste’mol qilsangiz bo‘ladi.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)