Odatda pirojkilarni xamirdan tayyorlanishi ma’lum. Ammo bu safar ularni kartoshka pyuresidan pishirib ko‘ring.
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka – 500 gramm;
- tuxum – 2 dona;
- un – 3-4 osh qoshiq;
- sosiska – 5-6 dona;
- sarimsoq – 2 bo‘lak;
- o‘simlik yog‘i – 5-6 osh qoshiq;
- tuz.
- Kartoshkalar tuzli suvda qaynatib olinadi va sovitishga qo‘yiladi.
- So‘ngra qirg‘ichdan o‘tkazilib, pyure tayyorlanadi.
- Ustidan tuxum, un va tuz qo‘shib, aralashtiriladi.
- Aralashma 5-6 ta qismga bo‘linib, dumaloq shaklga keltiriladi.
- Har bir xamirning o‘rtasiga sosiska qo‘yilib, xamir chetlari birlashtiriladi.
- Sarimsoq piyozi tozalanib, qizaruncha qovurib olinadi. So‘ngra yog‘dan olinadi.
- Tovadagi yog‘da 4-5 daqiqa davomida pirojkilarning ikki tarafi qizarguncha qovuriladi.
Izoh (0)