Qo‘y go‘shti ikki soatga dimlangani uchun yumshoq, ziravorlar qo‘shilgani uchun esa mazali bo‘lib pishadi. Garnir sifatida guruch yoki kartoshkani pechda pishirish mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- o‘simlik yog‘i — 3 osh qoshiq;
- piyoz — 2-3 dona;
- qo‘y go‘shti —1200 gramm;
- tuz — 1 choy qoshiq;
- zarchava — 1 osh qoshiq;
- qizil va qora murch;
- suv — 1 litr;
- tomat pastasi — 3 osh qoshiq
- ko‘katlar.
- o‘simlik yog‘i solingan idishda piyozni qovurib oling.
- bo‘laklarga bo‘lingan go‘shtni qo‘shib yana bir necha daqiqa qovurib oling.
- tuz, zarchava va ikki xil murchning hammasini qo‘shib aralashtiring.
- ziravorli aralashmani go‘sht ustiga soling va ustidan suv quying.
- qaynab chiqqanidan keyin qopqog‘ini yopib 2 soat davomida past olovda pishiring.
- tomat pastasi qo‘shing.
- dasturxonga tortishdan avval ko‘katlar bilan bezang.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)