Pishloq va smetana qo‘shib tayyorlanadigan ragu tez tayyorlanishi va yengil hazm bo‘lishi bilan o‘ziga xosdir.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- qovoqcha — 1 dona;
- ta’bga ko‘ra tuz va ziravorlar;
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
- pomidor — 1 dona;
- piyoz — 1 dona;
- bulg‘ori qalampiri — 1 dona;
- smetana — 100 gr;
- pishloq — 50 gr.
- Qovoqchani dumaloq shaklda to‘g‘rang.
- To‘g‘ralgan qovoqchalarni pechga qo‘yish uchun mo‘ljallangan idishga soling.Tuz, ziravor seping va o‘simlik yog‘i soling.
- 10 daqiqaga mikroto‘lqinli pechga qo‘ying.
- Pomidor, piyoz va bulg‘ori qalampirini yarim dumaloq shaklda kesing, qovoqchalar ustiga tering va yana 5 daqiqaga pechga qo‘ying.
- Maydalangan sarimsoqni smetanaga aralashtiring va qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq qo‘shing.
- Aralashmani sabzavotlar ustidan quying va yana 7 daqiqaga pechga qo‘ying.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)