Kunlar isigani sayin issiq bo‘lmagan, yengil va foydali mahsulotlardan tayyorlangan taom va salatlarga bo‘lgan ehtiyoj ortadi. Tayyorlanishiga ko‘p vaqt ketmaydigan “okroshka” esa yoz kunlari uchun eng yaxshi tanlov hisoblanadi.

Foto: Mount Olympus Pure Foods

“Okroshka” tayyorlash uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

  • Kartoshka — 4 dona
  • Go‘sht yoki kolbasa
  • Bodring — 2 dona
  • Tuxum — 4 dona
  • Ko‘katlar
  • Qatiq yoki kefir (uyingizda boridan tayyorlashingiz mumkin)
  • Rediska — 4 dona
  • Mineral suv
  • Tuz, murch — ta’bga ko‘ra

Tayyorlanish jarayoni:

  • Kartoshka va tuxumni suvda qaynatib oling.
  • Hamma sabzavotlarni mayda to‘rtburchak shaklda to‘g‘rang.
  • Ko‘katlarni ham mayda qilib to‘g‘rang.
  • Hamma masalliqlarni idishga soling, tuz va murch sepib yaxshilab aralashtiring (masalliqlar ezilib, ta’mi bir-biriniki bilan aralashishi kerak).
  • Kefir yoki qatiq soling, ustidan mineral suv qo‘shing.
  • Qatiq va suv 1:1 bo‘lishi, ya’ni bir litr qatiqqa bir litr suv qo‘shilishi kerak.
  • Yaxshilab aralashtirib, muzlatkichga ikki soatga qo‘ying.

“Okroshka” tayyor, yoqimli ishtaha!