Ushbu taomga ikki xil mazali sous qo‘shilib, o‘ziga xos ta’m hosil qiladi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- baqlajon — 6 dona;
- ta’bga ko‘ra tuz;
- piyoz — 2 dona;
- sarimsoq piyoz — 2 dona;
- o‘simlik yog‘i — 4 osh qoshiq;
- qo‘y yoki mol go‘shtidan qiyma — 750 gr;
- tomat pastasi — 1 osh qoshiq;
- pomidordan ezib tayyorlangan tomat — 400 gr;
- lavr yaprog‘i —1 dona;
- ta’bga ko‘ra murch va shakar;
- ta’bga ko‘ra sariyog‘.
- sariyog‘ — 120 gr;
- un — 120 gr;
- sut — 900 ml;
- tuxum sarig‘i — 2 dona;
- pishloq (parmezan) — 150 gr;
- muskat yong‘og‘i — bir chimdim.
- Baqlajonlarni 11 sm qalinlikda uzunasiga to‘g‘rang, tuzlang va yarim soatga qoldiring.
- Mayda to‘g‘ralgan piyoz va sarimsoqni o‘simlik yog‘ida qovurib oling.
- Tovaga qiyma va tomat pastasini qo‘shing va aralashtiring.
- Pomidordan tayyorlangan tomatga shakar, tuz, murch va lavr yaprog‘i qo‘shing.
- Aralashmani tovaga solib aralashtiring.
- Ustini yopib 30 daqiqa dimlang.
- Baqlajonni o‘simlik yog‘ida tillarang tusga kirgunicha qovuring.
- Sous tayyorlab olish uchun boshqa bir tovaga sariyog‘ soling, un qo‘shib, sanchqida aralashtiring, sut qo‘shing.
- Qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq, tuxum sarig‘i, tuz, murch, muskat yong‘og‘i qo‘shing.
- Qandolat idishi chetlariga sariyog‘ surting.Idishga baqlajonning yarmini solib, ustiga pomidor va qiymali sousni soling, qolgan baqlajonlarni terib chiqing.
- Sariyog‘li sous bilan qoplangan va qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping.
- 180 daraja qizigan pechda 40-60 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)