Ushbu taom dasturxoningizni bezashi, mazasi esa og‘zingizda qolishi aniq.
Kerakli mahsulotlar :
- baqlajon — 5 dona;
- piyoz — 2 dona;
- sabzi — 1 dona;
- guruch — 0,5 piyola;
- kartoshka — 4 dona;
- pomidor — 4 dona;
- qaymoq — 300 ml;
- tuxum — 2 dona;
- pishloq — 150 gr;
- ta’bga ko‘ra, tuz va murch.
- Baqlajonni yupqa dumaloq shaklda kesib, yarim soat tuzlangan suvga solib qo‘ying.
- Vaqt o‘tganidan keyin 15 daqiqaga 180 daraja qizigan pechga qo‘yib pishirib oling.
- Piyoz va sabzini o‘simlik yog‘ida qovurib oling.
- Guruch qo‘shing va ustidan issiq suv soling.
- Boshqa bir tovada dumaloq qilib to‘g‘ralgan kartoshkalarni qovurib oling.
- Pechga qo‘yishga mo‘ljallangan idishning chetlarini yog‘lang va sabzavotlarni ustma-ust qilib terib chiqing.
- Birinchi baqlajon keyin pomidor, kartoshka, sabzili aralashma va eng ustidan yana baqlajon tering.
- Sabzavotlar ustidan qaymoq, tuxum, tuz va murch seping.
- Ustidan qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq soling va 180 daraja qizigan pechga 30 daqiqaga qo‘ying.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)