Yangi kartoshka nafaqat tez pishishi bilan, balki vitaminlarga boyligi bilan ham taom tayyorlashda ahamiyatga ega. Quyida bahor mavsumida iste’mol qilish kerak bo‘lgan salat retseptlari bilan tanishing.
Lososli salat
Kerakli mahsulotlar:
- yangi kartoshka — 300 g;
- tuxum — 4 ta;
- loviya — 200 g;
- rediska — 100 g;
- quritilgan non bo‘laklari — 50 g;
- dudlangan losos balig‘i — 250 g;
- limon — 1 ta;
- ko‘katlar.
- qizil chili sousi — 3 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
- ko‘k piyoz;
- tuz, ziravorlar.
- Yangi kartoshkani archmasdan, yaxshilab yuvib, po‘stli holda loviya bilan bir idishda 6-10 daqiqa qaynating.
- Pishgan sabzavotlarni suvdan olib soviting. Kartoshka katta bo‘lsa, uni 3-4 bo‘lakka bo‘lib to‘g‘rang.
- Tuxumni ham qaynatib, 4 bo‘lakka bo‘lib oling.
- To‘g‘ralgan rediska va ko‘katlar solingan idishga dudlangan losos balig‘ini teri va qiltanoqlardan tozalab, soling.
- Barcha mahsulotlarni aralashtirib, qaynatilgan kartoshka va loviyani ham qo‘shing. Salatni tuxum va limon bo‘laklari bilan bezang.
Kerakli mahsulotlar:
- rediska — 1 bog‘lam;
- kartoshka — 1-2 kg;
- shivit — 1 bog‘lam.
- zaytun yog‘i — 3 osh qoshiq;
- limon sharbati — 1 osh qoshiq;
- xantal — 1 osh qoshiq;
- tuz, ziravorlar.
- Kartoshkani qaynatib, parrak qilib to‘g‘rang.
- Rediskani ham tozalab, aylana shaklida to‘g‘rang.
- Idishda zaytun yog‘i, limon sharbati, xantal, tuz va ziravorlarni aralashtirib oling. So‘ngra aralashmaga kartoshka va rediskani qo‘shing.
Kerakli mahsulotlar:
- yangi kartoshka — 6 ta;
- pomidor qoqi — 200 g;
- kovul (sirkalangan va ovqatga qo‘shib yeyiladigan kurtaklari) — 50 g;
- qizil piyoz — 1 ta;
- zaytun yog‘i — 3 osh qoshiq;
- quyuq xushbo‘y sirka — 1 osh qoshiq;
- shivit;
- tuz, ziravorlar.
- Kartoshkani qaynatib, kub shaklida to‘g‘rang va o‘simlik yog‘ida qovurib oling.
- So‘ngra pomidor qoqi, kovul va piyozni qo‘shib, asta aralashtiring.
- Mahsulotlarga uksus qo‘shib, tuz va ziravorlar soling. Salatni shivit bilan bezab, dasturxonga issiq holda torting.
Kerakli mahsulotlar:
- mayda kartoshka — 12 ta;
- baqlajon — 1 ta
- qovoqcha yoki sukini — 2 ta;
- o‘simlik yog‘i;
- tuz.
- Baqlajon va qovoqchani aylana shaklida to‘g‘rang va 15-20 daqiqaga tuzli suvga solib qo‘ying. Suvni to‘kib, quritib oling.
- Grill panjarasini o‘simlik yog‘i bilan yog‘lab, baqlajon va qovoqcha bo‘laklarini 10 daqiqa davomida ikki tomonini qizartirib, pechda pishiring.
- Kartoshkalarni ham tozalab, quriting. Ustiga o‘simlik yog‘i surtib, 15 daqiqa pech panjarasida pishirib oling.
- Mahsulotlarga tuz va o‘simlik yog‘i solib aralashtiring.
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka — 5 ta;
- tuxum — 1 ta;
- petrushka — 1 bog‘;
- marinadlangan mayda bodring — 8 ta;
- asal — 0,5 choy qoshiq;
- sirka — 1 osh qoshiq;
- xantal — 1 osh qoshiq;
- zaytun yog‘i;
- tuz, qizil qalampir.
- Idishga sirka, asal, qizil qalampir, tuz, xantalni solib, zaytun yog‘i qo‘shib aralashtiramiz.
- Qaynatilgan kartoshka va bodringni kub shaklida to‘g‘rab, idishga qo‘shamiz.
- Tuxumni ham qaynatib, petrushkani mayda to‘g‘rab, barcha mahsulotlarni aralashtiramiz.
Mavzuga doir:
- Rediskadan tayyorlanuvchi 5 xil bahoriy salat retsepti
- Qizil lavlagidan tez tayyor bo‘ladigan 5 ta mazali salat retsepti
- Taomnomani yangilaymiz: makarondan 5 xil antiqa taom retsepti
- Bahor mavsumida iste’mol qilish tavsiya etiladigan 5 ta mahsulot
- Rediska, pishloq va tuxumdan bahoriy salat tayyorlaymiz
Izoh (0)