To‘yimli va tez hazm bo‘ladigan taom retseptini e’tiboringizga havola etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- no‘xat — 500 g;
- suv — 3 l;
- o‘simlik yog‘i — 120 ml;
- piyoz — 1-2 dona;
- lavr yaprog‘i — 1 dona;
- limon — 2 dona;
- un — 2 osh qoshiq;
- sabzi — 1 dona;
- tuz, murch;
- ko‘katlar.
- No‘xatni yaxshilab yuvib, sovuq suvga 10-12 soatga ivitib qo‘ying.
- No‘xatni qozonga solib, 15 daqiqa qaynatib oling.
- Suvni to‘kib tashlab, yana iliq suv soling․
- Qaynab chiqqanidan keyin yog‘ va to‘g‘ralgan piyoz soling.
- Katta shaklda to‘g‘ralgan sabzi va lavr yaprog‘i qo‘shing.
- Limon sharbatiga un va ikki osh qoshiq bulyon qo‘shib aralashtiring.
- Sho‘rva tayyor bo‘lishiga bir necha daqiqa qolganida limonli aralashma qo‘shing, tuz va murch seping.
- Dasturxonga tortishdan avval ko‘katlar bilan bezang.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)