Bugun,

  • USD 11095.31
  • RUB 173.84
  • EUR 10772.44

Lavlagi mahsulotini ko‘proq iste’mol qilishda asosan ulardan tayyorlangan salatlar katta rol o‘ynaydi. Quyidagi retseptlar yordamida mazali salatlar tayyorlab, lavlagi iste’molini yo‘lga qo‘yish mumkin.

Foto: “Domashniy ochag”

Foto: “Domashniy ochag”

Olxo‘ri va lavlagidan vitaminga boy salat

Kerakli mahsulotlar:

  • lavlagi − 2 dona;
  • yong‘oq − bir hovuch;
  • olxo‘ri − 5 dona;
  • o‘simlik yog‘i − 1 osh qoshiq;
  • asal − 1 osh qoshiq;
  • koriandr kukuni − bir chimdim.
Tayyorlanish jarayoni:
  1. Lavlagi folga qog‘oziga o‘ralib, pechda pishirib olinadi. So‘nga to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi.
  2. Yong‘oq maydalanib, lavlagiga qo‘shiladi.
  3. Olxo‘ri qaynagan suvda bug‘lanadi va 10-15 daqiqaga qoldiriladi. So‘ngra kichik bo‘laklarga bo‘linadi.
  4. Lavlagili aralashmaga solinib, ustidan koriandr kukuni, yog‘ va asal quyib, yaxshilab aralashtiriladi.
Ko‘k piyozli salat

Kerakli mahsulotlar:

  • sabzi − 2 dona;
  • karam − 300 gramm;
  • lavlagi − 1 dona;
  • ko‘k piyoz − bir bog‘lam;
  • sarimsoq − 1 dona;
  • bodring − 1 dona;
  • brinza − bir qadoq;
  • limon − yarim bo‘lak;
  • asal − 2 osh qoshiq;
  • smetana − 1 osh qoshiq;
  • o‘simlik yog‘i − 2 osh qoshiq;
  • tuz va ziravorlar.
Tayyorlanish jarayoni:
  1. To‘rtburchak shaklda to‘g‘ralgan lavlagi qovurib olinadi.
  2. Ko‘kat, sarimsoq va bodring mayda to‘g‘raladi.
  3. Brinza ham to‘rtburchak shaklda to‘gralganidan so‘ng barcha mahsulot aralshtiriladi va tuz, ziravor, smetana va asal qo‘shiladi.
Lavlagili koreyscha salat

Kerakli mahsulotlar:

  • lavlagi − 1 dona;
  • sarimsoq − 2 bo‘lak;
  • shakar − 1 choy qoshiq;
  • o‘simlik yog‘i, sirka, tuz va ziravorlar.
Tayyorlanish jarayoni:
  1. Lavlagi tozalanib, somoncha shaklida to‘g‘raladi.
  2. Sarimsoq maydalab olinadi.
  3. Mahsulotlar aralashtirilib, sirka va yog‘ qo‘shiladi.
  4. Ta’bga ko‘ra shakar, tuz va ziravorlar qo‘shiladi.
Limon va lavlagili salat 

Kerakli mahsulotlar:

  • karam − 1 bosh;
  • sabzi − 2 dona;
  • lavlagi − 1 dona;
  • ko‘k piyoz − bir bog‘lam;
  • asal − 2 choy qoshiq;
  • limon sharbati − 1/2
  • tuz va ziravorlar.
Tayyorlanish jarayoni:
  1. Karam maydalib, tuzlanadi. Uni yumshatish uchun yaxshilab eziladi.
  2. Sabzi qirg‘ichdan somoncha shaklida o‘tkaziladi. Lavlagi ham shu tarzda to‘g‘raladi.
  3. Ko‘k piyoz mayda to‘g‘raladi. Limon sharbati hamda asal aralashtiriladi.
  4. So‘ngra barcha mahsulotlar bir idishga solinadi va tuz, ziravorlar bilan yaxshilab aralashtiriladi.
“Dangasa baliq” salati

Kerakli mahsulotlar:

  • tuzlangan seld balig‘i − 250-300 gramm;
  • lavlagi − 250-300 gramm;
  • piyoz − 1 dona;
  • olma − 1 dona;
  • limon − 1 dona;
  • smetana 2-3 osh qoshiq;
  • tartaletkalar;
  • ko‘k piyoz, tuz va ziravor.
Tayyorlanish jarayoni:
  1. Piyoz mayda to‘g‘ralib, limon sharbati quyiladi.
  2. Seld balig‘i ham maydalanib, piyoz ustidan solinadi.
  3. Pishirilgan lavlagi ham yirik shaklda to‘g‘ralib, mahsulotlar ustiga solinadi.
  4. Olma po‘stidan tozalanib, to‘rtburchak shaklida to‘g‘raladi. Limon sharbati bilan aralashtirib, masalliqlar ustiga solinadi.
  5. Smetana yoki mayonez bilan aralashtirilib, tartaletkalar ustiga solinadi.
  6. Ko‘k piyoz bilan bezatiladi.
Yoqimli ishtaha!

Izoh
Asosiy yangiliklar
Mahalliy
Rossiya bosh vaziri Mishustin O‘zbekistonga keldi (foto)
Dunyo
“Daryo” kundaligida 1-dekabrda sodir bo‘lgan eng muhim voqealar
Dunyo
Eronda mamlakat terma jamoasining JChdagi mag‘lubiyatini nishonlagan yigit otib o‘ldirildi