Yaponlarning mazkur taomi tashqi ko‘rinishidan oddiy bo‘lsa-da, ammo mahsulotlar uyg‘unlikda ajoyib ta’mni hosil qiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- guruch − 270 gramm;
- piyoz − 1/2 dona;
- bulg‘or qalampiri − 1 dona;
- qo‘ziqorin − 4 dona;
- tovuq filesi − 220 gramm;
- o‘simlik yog‘i − 3 osh qoshiq;
- tuxum − 8 dona;
- ketchup;
- tuz va ziravorlar.
- Guruch qaynatib olinadi.
- Piyoz va bulg‘or qalampiri to‘trburchak shaklda to‘g‘raladi. Qo‘ziqorinlar ham ingichka kesib olinadi.
- Tovuq filesi ham to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi. O‘simlik yog‘ida qizargunga qadar qovuriladi.
- Ustidan to‘g‘ralgan sabzavotlar qo‘shiladi va 3-4 daqiqa qovuriladi.
- So‘ngra guruch, tuz va ziravorlar solinib, 2-3 daqiqa pishiriladi.
- Tayyor bo‘lgan nachinka biroz sovigandan so‘ng ketchup bilan aralashtiriladi.
- Kichik idishda 2 dona tuxum bir chimdim tuz bilan aralashtiriladi.
- Qizitilgan tovaga biroz yog‘ quyib, tuxum solinadi.
- Tuxum chetlari pishgach, markaziga nachinka solinadi va omletning chet qismlari bilan yopiladi. Ish jarayoni shu tarzda davom etadi.
- Taomga ketchup bilan bezak berish mumkin.
Izoh (0)