Ushbu taom kechki ovqat uchun yaxshi variant.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Mol yoki tovuq go‘shti — 500 gr
- Tomat sousi — 25 gr
- Petrushka
- Sarimsoq piyoz
- O‘simlik yog‘i — 20 osh qoshiq
- Sariyog‘ — 10 gr
- Tuz, murch — ta’bga ko‘ra
- Suv — 50 ml
- Sous tayyorlab oling: buning uchun bir osh qoshiq o‘simlik yog‘i solingan tovaga sariyog‘ solib eriting, tomat qo‘shing.
- Mayda to‘g‘ralgan sarimsoq va petrushkani solib aralashtiring.
- Tuz va murch seping, 1-2 daqiqadan keyin olovni o‘chiring.
- Xohishingizga qarab bo‘laklarga bo‘lingan go‘shtni, urib yupqa holga keltiring.
- Ikki tomoniga ham sous surting.
- Go‘shtni rulet ko‘rinishida o‘rab, maxsus cho‘p bilan mahkamlang.
- 1 osh qoshiq yog‘ solingan tovaga ruletlarni terib 1-2 daqiqa qovuring.
- Pech uchun mo‘ljallangan idishga ruletlarni tering, suv soling va idish ustini zarli qandolat qog‘ozi bilan yoping.
- 180 daraja qizigan pechda 50 daqiqa davomida pishirib oling.
- Taomga garnir sifatida guruch yoki pyure qo‘shib iste’mol qilsa bo‘ladi.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)