Vitaminlarga boy, quvvatlantiruvchi qo‘y go‘shtidan tayyorlanadigan beshbarmoq retsepti oilaning barcha a’zosi uchun foydali.
Zarur bo‘ladigan masalliqlar:
- suyakli qo‘y go‘shti — 700 g;
- piyoz — 3 dona;
- un — 2 stakan;
- tuxum — 2 dona;
- ta’bga ko‘ra tuz, lavr yaprog‘i, qalampir.
- Go‘sht yuvib, idishga solinadi. Ustidan sovuq suv qoplaguncha quyilib, qaynatishga qo‘yiladi. Qaynab chiqqandan so‘ng ko‘piklardan tozalanadi. Lavr yaprog‘i, murch, bir bo‘lak piyoz va boshqa ziravorlar qo‘shiladi. Bir soat davomida qaynatiladi;
- Go‘sht qaynab pishguncha xamir tayyorlanadi. Elaklangan unga tuxum qo‘shiladi va 50 ml suv, tuz solinib, xamir qoriladi. Xamir biroz yumshoq bo‘lishi kerak, shunda yaxshi yoyiladi;
- Xamir yupqa qilib yoyilgandan keyin 5 va 7 sm kvadrat o‘lchamida kesib chiqiladi. Yopishib qolmasligi uchun ustiga un sepiladi;
- Pishgan go‘shtni olib suyakdan ajratiladi. Go‘sht maydalab to‘g‘raladi;
- Bulyonga esa qolgan 2 ta piyozni maydalab, tuz va murch bilan birgalikda solinadi va yana qaynatiladi;
- Qaynab chiqqan bulyonda esa xamirlar pishirib olinadi.
- Taomni suzishdan avval pishirilgan xamirlar, ustidan go‘sht, piyozlar va bulyon quyiladi. Beshbarmoq taomini istagancha ko‘katlar bilan bezash mumkin. Shuningdek, bulyonni alohida idishlarda ham suzish tavsiya etiladi.
Izoh (0)