Naan — hind oshxonasiga mansub kulchalar bo‘lib, uning o‘zini tushlikka sous bilan qo‘shib iste’mol qilish mumkin.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Un — 360 gr
- Suv — 240 ml
- O‘simlik yog‘i — 45 ml
- Xamirturush —choy qoshiq
- Shakar — 1 osh qoshiq
- Tuz — 1 choy qoshiq
- Tvorog — 300 gr
- Tuzlangan pishloq — 100 gr
- Shirin bulg‘or qalampiri — 1 dona
- Zira — 1 choy qoshiq
- Maydalangan qizil qalampir, tuz
- Kashnich
- Yuqorida xamir uchun ta’kidlangan mahsulotlarni qo‘shib xamir qoring.
- Ustini yopib, yarim soat tindiring.
- Tvorogga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloqni qo‘shing.
- “Nachinka” uchun sanalgan boshqa mahsulotlarni ham qo‘shib aralashtiring.
- Xamirni 6-8 bo‘lakka bo‘lib, ustidan un seping.
- Har bir xamir bo‘lagini yupqa qilib yoyib chiqing.
- Ustiga 2 osh qoshiq “nachinka” soling.
- Xamir chetlarini birlashtirib ustini yoping.
- Qopcha shakliga kelgan xamirlarni o‘qlov yordamida diametri 8-10 santimetr disk shaklida yoying.
- Nonlarni har ikki tarafi qizarguncha sariyog‘da qovurib oling.
- Naanlar tayyor, ko‘katlar, smetana yoki yogurt bilan qo‘shib dasturxonga tortishingiz mumkin.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)